Vastzittende Sinusitis

Een jongetje van 10 jaar komt in de praktijk. Sinds de operatie aan zijn amandelen wordt hij iedere winter verkouden. Verder is er eigenlijk niet zo veel aan de hand met deze jongen. Hij is in principe fit en gezond, speelt lekker buiten en doet het goed op school. Hij is een vriendelijke open grote jongen die goede vrienden maakt en goed slaapt en eet. Niets mis mee dus.

Maar in de winter als hij de verkoudheid krijgt kan die behoorlijk gaan vast zitten in zijn neus. En als dat lang duurt begint hij uiteindelijk ook vermoeider te raken, hoofdpijn te krijgen en daarna ook wat koortsig en sloom te worden.

Eerder in de praktijk was er een soortgelijk geval waarbij de moeder eens goed gespoeld had met een rhinohoorn met een zoutoplossing waarna het probleem volledig was opgelost. Bij deze jongen haalde dat echter niets uit. Het zit muurvast in zijn gezichtsholtes.

Symbioflor 1 gaf de oplossing. Twee keer per dag werd in ieder neusgat  5 druppels symbioflor gedruppeld. Binnen een week kwam het snot zo goed los dat de hoofdpijn verdwenen was en de jongen zich weer fit voelde. Aan het eind van de tweede week was het probleem volledig opgelost en het kwam die winter niet meer terug.

De bacterie enterococcus faecalis oftewel enterococbacterie heeft een natuurlijk prikkelend effect op het immuun systeem. Hij is een natuurlijke bewoner van ons lichaam samen met de e-colibacterie. De grootste concentratie van deze goede gewenste enterococbacterie vinden we in de darm maar op andere plaatsen waar slijmvliezen zitten kunnen we ze ook vinden. Bijvoorbeeld in de neus- en gezichtsholtes waar de slijmvliezen onze eerste barrière met de buitenwereld vormen.

De bacterie zorgt dat de immuuncellen actiever aan de slag gaan met allerlei microbes (bacteriën en virussen) die zich daar bevinden en deze samen met het slijm of snot afvoeren. Deze immuuncellen reizen door het hele lichaam via het bloed. Zo wordt overal het immuun systeem actiever of je het nu druppelt of inneemt.

Je kunt je nu voorstellen dat een goede darmflora heel belangrijk is om gezond door de winter heen te komen! Lastig in de Sinterklaas- en kerstperiode? Geniet met mate en neem daarna een tijdje rust, ook van de lekkere dingen. Ondersteun je slijmvliezen door het tot je nemen van goede darmflora. Dan herstelt je lichaam zich een sneller. Zorg dat je niet meer dan drie keer per dag iets te eten in je mond stopt zodat je lichaam niet de hele dag maar met eten verteren bezig is en je immuun systeem alle tijd heeft om de ‘beestjes’ op te ruimen. Eet na de avondmaaltijd niet meer. ’s Avonds en ’s nachts hoort je immuun systeem het meest actief te zijn. Geef het dan ook  die gelegenheid.

Mocht je vaak last hebben van vast zittend snot in je gezichtsholtes, dan kun je altijd bij ons op consult komen om te kijken of dit voor jou ook een passende oplossing zou kunnen zijn.

Vastzittende Sinusitis

Eén gedachte over “Vastzittende Sinusitis

  • 30 april 2018 om 17:57
    Permalink

    Hoi, dit is een reactie.
    Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
    Avatars van auteurs komen van Gravatar.

Reacties zijn gesloten.