Chronische voorhoofdsholte ontsteking

Voor sommigen een zeer hardnekkige kwaal, een chronische voorhoofdholte en/of bijholte ontsteking. Een antibiotica kan soms een oplossing zijn maar niet voor iedereen. Lees hieronder het verhaal van een jonge moeder. Zeker zo’n 20 jaar heb ik last chronisch last gehad van voorhoofdholte en bijholte ontstekingen. Altijd was ik vermoeid en had ik pijn in mijn hoofd, veel KNO onderzoeken zijn gedaan in het ziekenhuis maar de klachten bleven. Inmiddels had ik geaccepteerd dat het bij me hoorde. Tot ik anderhalf jaar geleden via via bij een van de homeopaten van het Noord Hollands Collectief terecht kwam. Ik moet er wel even bij vertellen dat ik er meer heen ging omdat het te eigenwijs vond om het niet te doen. Dus met het idee baat het niet dan schaadt het ook niet maakte ik een afspraak. Een homeopathisch middel, probiotica en wat extra vitamines zorgden ervoor dat me die winter veel beter voelde als de jaren ervoor. Het was goed te doen, dit kon ik goed volhouden. Tot ik na de winter in dat voorjaar toch nog een acute bijholte ontsteking kreeg. Zie je nou wel, krijg ik het evengoed! Maar mijn homeopaat hielp me er toch doorheen met een passend acuut middel dat Mercurius heette. Dit was voor mij uniek, zonder antibiotica van mijn bijholte ontsteking genezen. Hier was ik erg blij mee. Afgelopen winter ben ik een poos probiotica blijven gebruiken als mijn extra “setje weerstand” en heb ik het middel klaarliggen voor acuut gebruik! Ik kan het dan beter voor mezelf oplossen zonder gebruik van agressieve medicatie. Ik voel me een stuk beter en zekerder, anders was er altijd de angst voor het moment dat het weer zal losbarsten!

Nawoord: Zeker ook bij mensen die veel binnen werken komen dit soort klachten veelvuldig voor. Naast de behandeling met homeopathie, extra vitamines en probiotica kreeg deze vrouw het advies om veel vaker naar buiten te gaan. De kinderen op de fiets of lopend naar school brengen en fietsend boodschappen doen help de slijmvliezen weerbaarder te maken tegen virussen en bacteriƫn. De frisse lucht zorgt dat de stilstaande lucht in holtes maar ook in je longen beter ververst worden dan wanneer je te lang stilzit achter je bureau en laptop.

Chronische voorhoofdsholte ontsteking